Blog: Hypotheekbelofterapport aanvragen is snel en makkelijk

Blog: Hypotheekbelofterapport aanvragen is snel en makkelijk

Het Hypotheekbelofterapport geeft je inzicht in wat je maximaal kunt lenen voor een woning. Handig, want als je op huizenjacht gaat, is het fijn om te weten wat je financieel te wachten staat. Óf als je al een woning hebt gevonden, waar je graag een bod op uit zou willen brengen. Ik kan je als Casemanager wel vertellen hoe snel en makkelijk het is om in deze situaties een Hypotheekbelofterapport aan te vragen, maar ik hoor het liever van de klant zelf:

Zekerheid
Klanten houden van zekerheid. Vooral bij grote beslissingen zoals het kopen van een huis. Het is tenslotte een bijzondere stap in je leven. Het Hypotheekbelofterapport is voor veel klanten een uitkomst bij het kopen van een andere woning. Laatst hadden we een klant die ook op zoek was naar meer zekerheid over hun financiële mogelijkheden. Ze woonden eerst in een appartement en wilden graag een eengezinswoning kopen. Door het Hypotheekbelofterapport kregen ze eenvoudig inzicht in de hypotheekmogelijkheden zonder dat ze een afspraak op een kantoor hoefden te maken. Daarnaast vergrootte het Hypotheekbelofterapport ook de koopkans in de huidige lastige markt. Ze konden namelijk met het rapport makelaars aantonen dat ze met onderbouwing van een financieel adviseur het bedrag daadwerkelijk konden betalen. Uiteindelijk hebben ze met behulp van het Hypotheekbelofterapport snel een eengezinswoning kunnen kopen.

Financieel document biedt zekerheid hypotheekmogelijkheden
Een deskundig financieel adviseur stelt het Hypotheekbelofterapport op. Hij berekent jouw maximale hypotheek. Als je al een huis in het vizier hebt, dan doet hij een extra check bij meerdere geldverstrekkers. Wil je ook weten wat jouw mogelijkheden zijn om een woning te kopen? Vraag het Hypotheekbelofterapport aan.

Groeten Annette

Annette Klein is Casemanager bij De Hypotheekbelofte.