Blog: de ervaring van een starter met het Hypotheekbelofterapport

Blog: de ervaring van een starter met het Hypotheekbelofterapport

Een huis kopen is voor iedereen een persoonlijke ervaring. De een bloeit op bij het regelen van alle zaken, de ander zit al snel met de handen in het haar. Het gros van de starters behoort waarschijnlijk tot de laatste categorie. Voor hen is de woningmarkt namelijk nieuw en nieuwe dingen zijn meestal spannend. Laatst hadden we een jonge klant op zoek naar haar eerste woning. Het Hypotheekbelofterapport gaf haar gelukkig meer houvast.

Vanuit het oogpunt van een starter
De klant was al langere tijd uit huis. Ze huurde eerst een woning. De huur was echter aan de hoge kant waardoor ze wilde gaan kijken naar een koopwoning. Hetzelfde bedrag kon ze beter in een koopwoning stoppen. Aangezien de huizen niet voor het oprapen liggen, heeft ze tijdig bij een hypotheekadviseur aangeklopt. Daar kreeg ze een indicatie, maar om meer zekerheid te bieden hebben we de Hypotheekbelofte aangeboden. Om precies te weten wat haar financiële mogelijkheden waren, heeft ze het Hypotheekbelofterapport aangevraagd. Binnen een aantal dagen ontving ze een overzichtelijk rapport met daarin het bedrag wat ze maximaal kon lenen. Vervolgens kon de huizenjacht echt beginnen. Hierdoor kreeg ze meer vertrouwen en wist ze in welke prijscategorie ze kon zoeken. Uiteindelijk is het harde zoeken beloond met een klein maar fijn huis. Er waren meerdere geïnteresseerden, maar ze kon dankzij het rapport vliegensvlug een bod uitbrengen. Nog een pluspunt!

Het Hypotheekbelofterapport voor starters op de woningmarkt
Het Hypotheekbelofterapport kan ook jou meer zekerheid geven op de huizenmarkt. Op basis van de informatie die jij aanlevert, gaat een financieel expert voor je rekenen. De expert doet daarnaast een check bij meerdere geldverstekkers. Vraag ook het Hypotheekbelofterapport aan en verwezenlijk jouw woondroom.

Groeten Annette

Annette Klein is Casemanager bij De Hypotheekbelofte.