Blog: zekerheid maximale hypotheek dankzij Hypotheekbelofterapport

Blog: zekerheid maximale hypotheek dankzij Hypotheekbelofterapport

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Dat is de hamvraag als je op zoek bent naar een nieuw optrekje. Je maximale hypotheek berekenen kan via een rekentool, maar die geeft slechts een indicatie. Ik zie weleens dat mensen een bod doen op een woning en dat achteraf blijkt dat de vraagprijs toch iets te hoog gegrepen was, óf dat klanten meer hypotheek kunnen krijgen dan ze denken. Dat overkomt jou als je gebruik maakt van het Hypotheekbelofterapport in ieder geval niet.

Inzicht in je maximale hypotheek
Het gebeurt in de praktijk vaker: je ziet een huis lange tijd op ‘onder voorbehoud’ – waarmee vaak ‘onder voorbehoud van financiering’ wordt bedoeld – staan en ineens komt de woning weer op de markt. De koop is dus uiteindelijk niet doorgegaan. Jammer, voor beide partijen. Om dit te voorkomen is het een must vooraf te laten berekenen wat de maximale hypotheek is die je kunt krijgen. We hebben in de afgelopen maanden voor meerdere klanten een Hypotheekbelofterapport op mogen stellen. In dit document vind je het bedrag dat je daadwerkelijk kunt besteden aan een woning. Gecheckt door een expert en indien je een huis op het oog hebt ook bij meerdere geldverstrekkers. Dit is dus geen algemene indicatie meer.

Hypotheekbelofterapport biedt duidelijkheid
Onlangs kwam ik in contact met een klant, die zijn huidige woning in de verkoop zette om daar een nieuw huis voor terug te kopen. Financieel gezien komt hier het een en ander bij kijken. Het nieuwe huis had hij al lange tijd op het oog, dus zijn doel was duidelijk. Om te kijken of dit doel ook haalbaar was, berekenden we zijn maximale hypotheek. In het Hypotheekbelofterapport, toegespitst op zijn wensen, ontdekte hij dat dit huis prima binnen zijn budget past. Op basis hiervan heeft een bod kunnen doen op het nieuwe huis en is hij hier inmiddels eigenaar van.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Hypotheekbelofterapport? Bekijk hier een voorbeeld. Ook weten wat je maximaal kunt lenen? Vraag het rapport aan.

Groeten Annette

Annette Klein is Casemanager bij De Hypotheekbelofte.